За първи път София отбелязва 9 май без размахващия над главите

...
За първи път София отбелязва 9 май без размахващия над главите
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: знамена, речи, избори от затвора до Европа и БДЖ

За първи път София отбелязва 9 май без размахващия над главите на софиянци шпагин Паметник на Съветската войска. Това не попречи на Мая Манолова и Ваня Григорова въпреки всичко да се поклонят пред... оградата му. Което не е оригиналност – социалистите обичат оградите, стените и телените мрежи.

Речи се държаха несметно, въпреки всичко иззад ъгъла надничат изборите – национални и европейски. И освен иззад ъгъла, а и зад решетките.

Но и в Европа ситуацията не е доста европейско. Канцлерът Олаф Шолц през днешния ден даже изневери на себе си и стана прочувствен.

Да не се чудят обаче българите, къде се намират – в Европа, или в Омуртаг, в сегашното или в предишното, се грижи БДЖ. С него човек в никакъв случай не знае освен дали е стигнал там, където е тръгнал, а и по кое време е стигнал – час по-късно или 40 години по-рано.

Или се е  въртял в кръг. Като македонците.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР